fredag 29 januari 2016

Musik I, Vecka 4 (25/2-29/2)

Det har verkligen varit en fartfylld och otroligt rolig vecka för oss som går Musik 1. Mycket skratt, bus, och musicerande, men allra mest har denna vecka varit i bluesens tecken.

Förra fredagen fick vi i uppgift att arrangera om bluesdängan Sweet Home Chicago. Vi enades snabbt om att köra låten med enbart piano och stämsång. Eftersom vi är en skara med väldigt blandad sångkompetens och rutin så blev fick faktiskt grymt nöjda med resultatet.

Och mer blues blev det när vi i måndags fick chans att leka lite i inspelningsprogrammet Studio One, eller tja, några spelade in blues i alla fall. Uppgiften var väldigt fri och resultatet blev allt från soft jazz och maxat rumsreverb till dödsmetal i taktarten 13/8. Vi fick sedan spela upp våra låtar tillsammans med grabbarna i musik 3, som i sin tur visade upp en låt de spelat in genom att använda en typ av sample-pad som heter Roland handsonic.

Och ännu mer blues blev det när vi i musik 1 arrangerade ett jam som vi utförde tillsammans med Musik 3+4. (videobevis här nedanför). En och en halv timme senare vara samtliga nöjda, glada och sådär härligt svettiga. Till och med lärarna Göran och Linn släppte lös ordentligt när vi knackade igång klassikern Mustang Sally.
Mycket kan man säga om blues, många hävdar att det är en simpel genre med enformig struktur, ändå viger män och kvinnor sina liv till att spela just denna musikstil. Och jag förstår varför, för fyfan vad kul vi hade och vilket sväng det blev!

Torsdagen ägnades åt ytterligare samarbete mellan Musik 1, 3, och 4. Uppgiften var att förklara musikteoretiska problem på ett pedagogiskt och didaktiskt sätt. Övningen skedde på så vis att vi delades in i grupper och fick själva komma på något inom simpel musikteori som vi ville lära ut till de andra. Fokus låg då på själva ämnesmetodiken. Övningar av det här slaget är av yttersta vikt för hur vi som lärare kommer utöva vår yrkesroll.

Så såg mer eller mindre vår andra vecka ut här på musik 1. Med de orden vill jag önska en trevlig helg! / Joakim



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar