fredag 12 februari 2016

Låtskrivning på Sjöfruskolan

Stora delar av förra veckan och nästan hela denna vecka har haft ett, i mitt tycke, väldigt intressant projekt i fokus. Vi studenter har lagt ner ganska mycket tid på att strukturera och planera tillvägagångssätt och metoder för att genomföra projektet. Som innebär att lärarstudenter från första och tredje terminen i musik, åker ut till Sjöfruskolan och träffar ca 24 st elever från nionde klass.

Niorna delas in i grupper och handleds av lärarstudenterna i sitt låt- och textskrivande.
Tanken är att eleverna ska ha tre tillfällen (totalt 270 min) på sig att skriva text och musik till en låt som sedan ska skickas till musiklärarstudenterna som läser fjärde terminen. Dessa ska då arrangera om låtarna och sedan repa in låtarna tillsammans med oss andra lärarstudenter.
Efter det kommer låtarna spelas upp för högstadieeleverna under en konsert som kommer anordnas på universitetet, i lärarhusets spelnings-lokal. Även kallad Ljusgården.

Idag var då startdagen för projektet och det var en väldig fröjd att få handleda så dedikerade och hängivna elever i deras kreativa musikskapande. Jag är väldigt peppad på att få se och höra vad eleverna kommer åstadkomma och hur låtarna kommer bli.







Trevlig helg! / Joakim, Musik 1 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar